Geschiedenis

Martens Caravanbouw sinds 1954

Martens Caravanbouw: De eerste brochure van Martens Kampeerwagens dateert uit 1957 en omvat het overzichtelijke programma van type M1 tot M5. Die eenvoudige aanduidingen blijven in de loop der jaren steeds gehandhaafd. Een M2 bijvoorbeeld staat in 1957 voor een kleine, dubbelwandige wagen (2.44 m opbouwlengte) die 370 kg weegt en 2.495,= guldens kost. Een M5 is 4.20 m lang en kost met oplooprem 4.375,= guldens.

Jaarlijks werden er toen zo’n 50 caravans afgeleverd. Ze zijn solide, prima afgewerkt en bezorgen het merk een goede reputatie. De conclusie van een test van een M4 in de ANWB Kampeer Kampioen spreekt wat dat betreft duidelijke taal: “Martens Caravanbouw is een geavanceerd bedrijf dat niet luidruchtig aan de weg timmert. Men zou er wel reden toe hebben, want er wordt daar gewoon een hele fijne caravan gebouwd”. Door het leveren van constante kwaliteit weet Martens zich lang als bouwer te handhaven.

De laatste seriematige wagens worden in 1980 gebouwd. Langzamerhand werd overgeschakeld op de verkoop van bestaande merken, zoals de Italiaanse polyester Lander Graziella caravan. Inmiddels omvat het programma de merken Eriba Hymer, Polar en Kabe. En de derde generatie van de familie Martens is ondertussen in het caravanbedrijf werkzaam. Door de jarenlange ervaring die van vader op zoon op kleinzoon is doorgegeven, is uw caravan bij ons in veilige handen. Wij proberen altijd zo goed mogelijk voor uw caravan te zorgen, want daar ligt ons hart!

Jubileum

In 2014 vierden we ons 60-jarig jubileum. Onderdeel van dat jubileumjaar was onder andere de inrichting van een expostitie. Hier waren allerlei foto’s, bouwtekeningen, persberichten, oude brochures, gereedschappen en allerlei andere leuke curiosa uit de caravangeschiedenis verzameld. Gezien de vele enthousiaste reacties hebben we besloten de foto-collagewand intact te laten. Dus u bent van harte welkom om een kijkje in de ruim 60-jarige geschiedenis van Martens Caravanbouw te nemen!

martens caravanbouw             fotobord