Polar caravans

Polar 590

Welkom in de wereld van de Polar caravan. Zou u ook graag kamperen ongeacht welk jaargetijde het is? Dan nemen we u mee in de wereld van de Polar caravan. Afkomstig uit Dorotea, de Zuidpoort van Zweeds Lapland, zijn de Polar caravans bij uitstek geschikt voor Scandinavische weersomstandigheden. Dus als het buiten guur en koud is dromen we binnen met de behaaglijke warmte van de Alde verwarming over onze nieuwe vakantiereizen.

Met een Polar caravan is dat mogelijk. Zelfs tot minus 45 graden blijft het leefklimaat gegarandeerd aangenaam in uw caravan, dankzij de perfecte luchthuishouding in combinatie met de Alde Compact 3020 vloeistofverwarming. De verwarming, boiler en vloerverwarming functioneren op gas en/of elektra. Om de kwaliteit van dit Zweedse topproduct te onderstrepen biedt Polar u naast de twee jaar algemene garantie maar liefst zeven jaar garantie op waterdichtheid (mits jaarlijks gratis vochtcontrole wordt uitgevoerd).

Polar standaard uitrusting

Een greep uit de zeer complete standaard uitrusting: lichtmetalen velgen, stabilisatorkoppeling, panorama-dakluik, skiluik onder de rondzitgroep, digitale tv-antenne, buitenaansluiting voor 12V/220V/TV, 4 pits-kooktoestel met afzuigkap, sfeerverlichting, plafonnière met dimmer, bedden uitgerust met lattenbodems, binnenvering matrassen met topper en beddensprei.

Daarnaast zijn de Polar caravans uitgerust om geheel “self supporting” te kunnen kamperen. Bijvoorbeeld met een volledig 12V systeem, accu en oplaadinstallatie. Uiteraard voorzien van bedieningspaneel, niveaumeters voor accu, vers- en afvalwater, aardlekschakelaar en zekeringautomaat.

Alde verwarming

Polar caravans zijn natuurlijk voorzien van de Alde Compact 3030 vloeistofverwarming. Dat houdt in dat rondom de caravan langs de wanden van de caravan convectoren zijn gemonteerd, waar door heen de koelvloeistof stroomt. De Alde ketel kan deze vloeistof verwarmen met de gasbrander, of met het 230V element (instelbaar op 1,2 of 3 kW). Geïntegreerd in dit systeem is de warm water boiler, en vloeistof vloerverwarming. Dit alles is instelbaar op het digitale bedieningspaneel, dat o.a. ook de buitentemperatuur aangeeft. Juist deze vloeistofverwarming is speciaal voor de “echte” wintersport, met temperaturen tot minus 40 zoals in Scandinavië iedere winter voorkomen! Met als resultaat een betere luchtcirculatie, minder condensvorming, ook niet in de “moeilijke hoekjes”, geen gedwongen luchtverplaatsing zoals bij een Truma kachel maar een aangenamere stralingswarmte. Daarnaast stookt u nog zuiniger ook…!

Veel persoonlijke keuzemogelijkheden

Grote of compacte keuken, 4-pits kooktoestel met of zonder oven, grill, magnetron, aan u de keus. Wenst u een compacte toiletruimte met cassettetoilet en wasbakje in een ruimte, of gaat u voor een de luxe van een echte douchecabine, was/kleedruimte en cassettetoilet over de hele breedte van de caravan? Tevens kunt u uit diverse bekledingsvarianten (in stof of leder) kiezen, zodat u de caravan naar uw eigen smaak kunt inrichten! Kenmerkend aan de Scandinavische caravans zijn de ruime zitgroepen, met perfect gevormde kussens voorzien van de comfortabele Bultex vulling. De hoekkussens in de rondzit zijn uitgevoerd met een fijne neksteun voor extra zitcomfort. Alle bekledingsvarianten (natuurlijk afkomstig van Zweeds atelier) zijn voorzien van een anti-vlekken-coating.

Interieurontwerp

Hoe hoe uw caravan aangekleed en uitgerust wilt hebben, is geheel uw eigen keus. We hebben een ruime standaard uitrusting, en keus uit vele opties waarmee u gegarandeerd tevreden zult zijn. Met daarnaast keus uit diverse stofcombinaties dus er is altijd iets passend bij uw stijl. In de zitgroep kunt u ook kiezen voor lederen bekleding – voor extra luxe. En natuurlijk keus uit diverse vitrages en gordijnen. De hout-look vloer past er altijd bij. Wenst u tegeleffect? Deze is optioneel verkrijgbaar.

Een licht, makkelijk schoon te houden wandbekleding is standaard in de keuken. Voor extra keuken-uitstraling kunt u ook kiezen voor het licht gemarmerd, lichtgrijs of antracietgrijs tegeldecor op de keukenachterwand.

De standaard uitrusting zeer uitgebreid en omvat het alles wat u nodig heeft voor een fijne vakantie. Niettemin kunt u nog steeds kiezen uit diverse optionele extra’s. Want niet alleen het interieur is bepalend voor uw fijne vakantietrip, ook met onze exterieur opties maakt u uw Polar caravan nog mooier, flexibeler en praktischer.

Het assortiment van Polar caravans omvat bijna 40 verschillende indelingsvarianten, van 5.20 tot 7.30 meter opbouwlengte. Kortom voor elke gezinssamenstelling is wel een geschikte indeling beschikbaar. Want bijvoorbeeld vaste bedden, vrijstaand, dwars, Frans, 2×1-persoons, stapelbedden: mogelijkheden te over!

Polar Connect

Polar Connect

De Polar caravans zijn voorzien van een 7-inch tablet (iPad Mini formaat). We noemen dit het Polar Panel en het heeft ingebouwde DAB FM radio en Bluetooth. Het heeft een makkelijk bedienbaar display waarmee u de meeste functies van de caravan kunt bedienen. De software van het Panel wordt continue ge-updated, net zoals bijvoorbeeld apps op uw telefoon. Tevens zal het Polar Panel in de toekomst worden uitgebreid met features die een Polar nog aangenamer maken. En het systeem geeft uw officiële Polar dealer de mogelijkheid om online updates te verzorgen voor alle elektrisch aangestuurde componenten in uw caravan – op dezelfde manier waarop bijvoorbeeld Tesla continu de auto’s update en verbeterd.

Opbouwlengtes

De Polar is leverbaar in 7 verschillende modellen, 37 indelingen en 3 uitrustingsniveau’s. Klik op het gewenste model voor meer informatie:

Polar 520
Polar 560
Polar 590
Polar 620
Polar 650
Polar 680
Polar 730

Polar 3 series:

Bij Polar heeft u keus uit 3 uitrustingsniveau’s:

POlar Original

Original

De Polar zoals deze sinds 1964 is geëvolueerd tot de huidige standaard. Alle opties zijn mogelijk.

Polar Selected

Selected

Met exclusieve extra’s zoals gasoven én magnetron, vrije keus in bekledingstof, vloerbedekking en keukenafwerking. Voorzien van Polars unieke Polar Connect waarmee u met een app uw caravan kunt bedienen. Maar ook hordeur, Heki-2 dakluik, buitengasaansluiting en nog veel meer zijn inbegrepen. Alle opties mogelijk.

Polar Customized

Customized

Met nog meer extra’s zoals keus uit leren bekleding, een centraal stofzuigsysteem, 2-pits gascomfort + 2-pits inductieplaat. Exclusieve kleurstelling in striping en achterwand. Mogelijkheid tot klantaanpassing af fabriek. Kortom: de meest complete en exclusieve Polar ooit!

Polar caravan