Solifer caravans

Solifer caravan

Solifer caravans

Solifer heeft ruim 50 jaar lang technisch geavanceerde caravans met een modern ontwerp geproduceerd. De Finse afkomst van de Solifer stond garant voor probleemloos kamperen in zomer en winter. Uiteraard voorzien van de bekende vloeistofverwarming.

Alde verwarming

De Zweedse caravan modellen zijn voorzien van de Alde vloeistofverwarming. Dat houdt in dat rondom de caravan langs de wanden van de caravan convectoren zijn gemonteerd, waar door heen de koelvloeistof stroomt. De Alde ketel kan deze vloeistof verwarmen met de gasbrander, of met het 230V element (instelbaar op 1,2 of 3 kW). Geïntegreerd in dit systeem is de warm water boiler, en vloeistofvloerverwarming. Dit alles is instelbaar op het digitale bedieningspaneel, dat o.a. ook de buitentemperatuur aangeeft. Vloeistofverwarming is speciaal voor de “echte” wintersport, met temperaturen tot minus 40 zoals in Scandinavië iedere winter voorkomen! Betere luchtcirculatie, minder condensvorming, ook niet in de “moeilijke hoekjes”, geen gedwongen luchtverplaatsing zoals bij een Truma kachel maar een aangenamere stralingswarmte. En u stookt nog zuiniger ook…!

Solifer Polar:

In 2015 heeft de SoliferPolar fabriek in Zweden ervoor gekozen om de productie van Solifer uit te besteden aan de Erwin Hymer Groep. In Scandinavië worden nu onder de naam Solifer door LMC gebouwde campers verkocht. Vanaf 2016 is het caravanmerk Solifer helaas geheel van het toneel verdwenen. In de fabriek in Dorotea worden nu alleen Polar caravans gebouwd.

Maar natuurlijk zijn er nog regelmatig mooie Solifer occasions beschikbaar; klik hier voor een overzicht van het actuele aanbod. Of kies voor de Zweedse alternatieven van Polar of Kabe.