Solifer caravans

Solifer caravans

Solifer heeft ruim 50 jaar lang technisch geavanceerde caravans met een modern ontwerp geproduceerd. Solifer was befaamd als de perfecte caravan in de meest veeleisende weersomstandigheden en bood u 7 jaar garantie op waterdichtheid. De Finse afkomst van de Solifer stond garant voor probleemloos kamperen in zomer en winter. Uiteraard voorzien van Alde 3010 centrale verwarming, vloerverwarming met vloeistofcirculatie en boiler; alles te gebruiken op gas en electra.

Alde verwarming

De Solifer caravan modellen zijn voorzien van de Alde Compact 3010 vloeistofverwarming. Dat houdt in dat rondom de caravan langs de wanden van de caravan convectoren zijn gemonteerd, waar door heen de koelvloeistof stroomt. De Alde ketel kan deze vloeistof verwarmen met de gasbrander, of met het 230V element (instelbaar op 1,2 of 3 kW). Geintegreerd in dit systeem is de warm water boiler, en vloeistofvloerverwarming. Dit alles is instelbaar op het digitale bedieningspaneel, dat o.a. ook de buitentemperatuur aangeeft. Vloeistofverwarming is speciaal voor de “echte” wintersport, met temperaturen tot minus 40 zoals in Scandinavië iedere winter voorkomen! Betere luchtcirculatie, minder condensvorming, ook niet in de “moeilijke hoekjes”, geen gedwongen luchtverplaatsing zoals bij een Truma kachel maar een aangenamere stralingswarmte. En u stookt nog zuiniger ook…!

Kenmerkend zijn de uitzonderlijke goede rijeigenschappen door de lange trekdissel, de BPW staalgeveerde torsie-as en het aerondynamische ontwerp met een extreem lage CW-waarde. Door de volledige sandwich bouwwijze zijn de caravans relatief licht in gewicht!

De echte Zweedse Solifer nog uit voorraad leverbaar: Solifer Zenit 630

Samenwerking met Erwin Hymer Groep:

In modeljaar 2015 heeft de fabriek in Zweden ervoor gekozen om de productie van de Solifer uit te besteden aan de Erwin Hymer Groep. Bij deze samenwerking is afgesproken dat de modellen onder de merknaam Solifer alleen in Scandinavië verkocht mogen worden, en op het vaste land van Europa worden dezelfde caravans onder de naam LMC/Eriba verkocht. In 2015 bestond het programma uit drie series. Vanaf 2016 word alleen nog in Noorwegen de “Nordica” aangeboden.


Martens Caravans wenst u een fijne vakantie!