Kabe Caravans

Kabe caravans – altijd een stap verder

We zijn trots dat we in 2015 Kabe caravans aan ons programma hebben kunnen toevoegen. Kabe caravans staan bekend om hun opvallende uiterlijk met de kenmerkende rode accenten. Uiteraard garandeert de Scandinavische afkomst u topkwaliteit, aangenaam leefcomfort en een bijzonder sfeervolle caravan.

Begin jaren zestig begonnen wij bij Kabe in Tenhult in de Zweedse provincie Småland met de fabricage van caravans. In de afgelopen 60 jaar hebben wij geleerd welke eisen een klimaat als het onze stelt en hebben wij onze caravans voortdurend verbeterd en geperfectioneerd.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van Kabe wordt gekenmerkt door visie, nieuwe ideeën en het vermogen om deze in praktijk te brengen. Onze ambitie om het verblijf in de caravan comfortabeler en aangenamer te maken, heeft geleid tot een aantal unieke oplossingen – niet in de laatste plaats op het gebied van belangrijke functies zoals verwarming en ventilatie.

Wij overdrijven niet als we stellen dat Kabe al een halve eeuw vooroploopt in de ontwikkeling van caravans, en in deze geest zullen we verder gaan. Ons unieke systeem van vloerverwarming en onze zelf ontwikkelde kunststof balken met ingegoten luchtkanalen zijn slechts enkele van onze uitvindingen waarvoor octrooi is aangevraagd. Ons geoptimaliseerde ventilatiesysteem VarioVent is een gepatenteerde oplossing die u in geen enkele andere caravan zult aantreffen.

Kurt Blomqvist

Sinds Kurt Blomqvist eind jaren 1950 de eerste caravan bouwde, zijn de klassieke kenmerken steeds verenigd met een streven naar moderne perfectie. Wij hebben ervoor gekozen om volledige controle over de productie te houden zodat wij de beste kwaliteit kunnen garanderen, in alle details. In onze eigen ontwikkelingshal worden nieuwe oplossingen geconstrueerd en beproefd. Wij hebben eigen elektriciens en een eigen meubelfabriek. Onze toeleveranciers behoren tot de Europese top op hun gebied en alleen de beste dealers verkopen Kabe. Wij produceren in een van de modernste caravan- en camperfabrieken van Europa. Kortom, met een Kabe caravan koop je rust en ontspanning”.

Modelprogramma

Om te voldoen aan alle verschillende behoeften en wensen die bij onze Kabe-eigenaren leven, hebben wij vijf modelprogramma’s ontwikkeld, elk met unieke eigenschappen. Of u nu kiest voor een wat kleinere caravan of voor een groot model, u bent verzekerd van comfort in alle seizoenen, hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en slimme oplossingen. Dat zijn voor ons vanzelfsprekendheden waar niet aan valt te tornen.

Kabe Estate

Kabe Estate: Een modelserie met geheel nieuw modern interieur; met de hoge Kabe-kwaliteit over de hele linie. Daar valt niet aan te tornen.

Kabe Edelstenen

Kabe Edelstenen: Onze bestverkopende serie voor wie hoge eisen stelt aan basisuitrusting en comfort. Een ruime of een compacte caravan? Flexibele inrichting of een extra lichte constructie? Wat ook de smaak en behoeften zijn van uw gezin, er is altijd een Edelsteen die erop kan worden afgestemd.

Kabe Royal

Kabe Royal: Bij onze Royal is de luxueuze uitrusting standaard. Een caravan voor wie prijs stelt op de meest geavanceerde techniek en geen genoegen neemt met minder dan topklasse. Hier treft u alle uitrusting aan die de Edelsteen -serie kenmerkt, plus nog veel meer. Zo is het Kabe Smart-D elektriciteitssysteem nu standaard in alle Royal-modellen.

Kabe Hacienda

Kabe Hacienda: In de Kabe Hacienda hebben wij een hoog uitrustingsniveau gecombineerd met heel veel ruimte. Een woning die zich gemakkelijk laat verplaatsen en met comfort van de allerhoogste kwaliteit. Dezelfde uitrusting als in onze Royal-serie.

Kabe Imperial

Kabe Imperial: De Imperial-serie bestaat uit een juwelencollectie in het absolute premium segment van de caravanmarkt. Zijn exclusiviteit straalt al af van het exterieur, glad en hoog-glanzend met een driedimensionale decoratie. Inwendig is de standaard van een luxueus niveau.

Kabe eigenschappen

Kabe 4 seizoenen

Voor ons is goede isolatie vanzelfsprekend voor een caravan die in een sterk wisselend klimaat wordt gebruikt. Als wij iets weten is het wel dat het weer enorm kan variëren, afhankelijk van het jaargetijde waarin men op vakantie wil. De Kabe caravans zijn altijd gebouwd met het oog op het extreme Scandinavische klimaat. Van warme, droge zomers via een vochtige en winderige herfst tot ijskoude winters met tientallen centimeters koude en isolerende sneeuw. Waarbij de luchtvochtigheid sterk kan oplopen en de temperatuur snel kan wisselen – van warme zomerdagen tot ijskoude nachten. Dankzij onze oplossingen kunt u er altijd van op aan dat uw vakantieaccommodatie u in staat stelt om te genieten van de perfecte ontspanning waar u van droomt.

Kabe AGSPRO

Vloerverwarming met watercircuit AGS. Sinds 1987 is het vloerverwarmingsysteem AGS standaard in de caravans van Kabe, en 24 jaar later is AGS2 Pro als standaard geïntroduceerd in de modellen Royal en Hacienda. Vier lussen in de vloer gecombineerd met vloer verwarmings platen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte door de gehele caravan. AGS2 Pro wordt geleverd met een shuntklep die automatisch de temperatuur regelt van het water dat in de vloer circuleert en zorgt voor een effectief en beperkt energieverbruik.

Kabe iWall

iWall geeft het beste binnenklimaat. Het aangename klimaat binnenshuis is te danken aan onze geheel nieuw ontwikkelde wandconstructie: iWall of innovation wall. De Ecoprim isolatie wordt omgeven door twee verschillende typen aluminium plaat en afgedekt door onze zachte ventilerende wandbekleding. Dit zorgt voor een gegarandeerd stijve, duurzame en maximaal vochtbestendige constructie. Kabe’s gepatenteerde kunststof profielen met gegoten luchtkanalen zijn geplaatst op specifiek gekozen delen. Hierdoor blijven de kenmerken van een goede wintercaravan behouden.

Kabe variovent

Variovent biedt frisse lucht in de caravan. Een ventilatiemogelijkheid onder de ramen waarmee u snel de hoeveelheid frisse lucht in de caravan kunt regelen. Dankzij de regelmogelijkheden kunt u de caravan altijd aan uw behoeften aanpassen.  In het slaapgedeelte is een ventilatieklep aangebracht zodat u de caravan snel kunt luchten.

Kabe SDS

Het veiligheidsysteem Kabe Safety Driving Systeem heeft de veiligheid naar een nieuw niveau getild. Dit systeem – standaard op alle Kabe modellen – maakt het trekken van een caravan veiliger dan ooit. De verlengde chassisbalken zorgen voor een betere stabiliteit, wat een hogere rijsnelheid toelaat. De Alko stabilisatorkoppeling en 8-laags banden helpen de caravan om externe belastingen het hoofd te bieden. Kabe caravans zijn uitgerust met assen die het slingeren tegengaan en met een elektronisch gestuurd antislipsysteem. Het systeem registreert zijwaartse versnellingen in enkele duizendste seconden. Het systeem neemt slingerbewegingen waar en remt direct op soepele wijze de caravan zodat de richtingstabiliteit van de combinatie wordt hersteld.

Kabe 7 jaar garantie

7 Jaar garantie op waterdichtheid*  Neem gerust de tijd om uw vakantie te plannen en vooral om ervan te genieten. Onze zevenjarige garantie op waterdichtheid op alle nieuwe Kabe caravans staat borg voor jarenlang probleemloos genieten. *mits jaarlijks een waterdichtheidscontrole wordt uitgevoerd