Alde verwarming

Al onze Polar en Kabe caravans zijn standaard voorzien van Alde vloeistofverwarming. Wat maakt de Alde verwarming nu zo fijn in uw caravan?

Alde vloeistofverwarming biedt u comfort tot in elk detail. Bijvoorbeeld de Alde handdoekdroger voorziet het hele gezin van warme handdoeken na elke verfrissende douche. Of een Alde ventilatorconvector in de kleerkast droogt vochtige kleding en schoenen snel. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

De Alde Compact zorgt ervoor dat uw caravan behaaglijk en gelijkmatig warm wordt door de vloeistofverwarming die door convectoren (kleine radiatoren die rondom langs de wanden van de caravan zijn gemonteerd) rondgepompt wordt. Daarnaast voorziet ie in warm water voor keuken en badkamer d.m.v. een geïntegreerde boiler.

Alde verwarming

Ook is er vloerverwarming in de caravan aanwezig, waarbij vloeistof door het buizenstelsel door de vloer circuleert. De vloeistof in het verwarmingssysteem bevat koelmiddel -géén water- dus hoeft niet afgetapt te worden als de caravan buiten gebruik is. De verwarmingsinstallatie kan u op gas en/of op 230 Volt gebruiken, bij gebruik op elektra kan u afname van 1000, 2000 of 3000 Watt instellen.

De verwarming is voorzien van een digitaal bedieningspaneel, waarop o.a. binnen- en buitentemperatuur af te lezen zijn. Op dit paneel stelt u zelf de gewenste binnentemperatuur in, en maakt uw keuze uit de gas of 230V brander. Als u uw caravan een seizoen op een wintersportplaats laat staan, kunt u zelfs in het geheugen instellen dat u bijvoorbeeld vrijdag 25 december om 17.00 uur de caravan tot 22 graden verwarmd wilt hebben, zodat u in een heerlijk aangenaam verwarmde caravan aankomt!

Alde verwarming:

Alde verwarming

Echte 4-seizoenen caravan

De echte wintercaravan heeft behalve een perfect verwarmingssysteem een zeer uitgekiende luchtcirculatie. Dus in alle zitbanken en onder de bedden vindt u dubbele bodems. Daardoor kan de warme lucht goed circuleren en deze circulatie niet geblokkeerd wordt door uw bepakking. Ook de bovenkasten zijn dubbelwandig, en tevens kan de lucht langs het plafond rond stromen. Dus géén condens, ook niet in de moeilijke hoekjes. Want een goed verwarmingssysteem zonder goede luchtcirculatie heeft geen nut!

Een belangrijk verschil met een traditionele Truma kachel is het feit dat bij een Truma kachel de lucht door de cv-buis geblazen wordt met een ventilator (met daarmee gepaard gaande rond blazende stofdeeltjes). Bij een wintersportcaravan is er dus géén geforceerde luchtverplaatsing maar vindt de warmteafgifte plaats via de convectoren.

Alle tanks (schoonwater, afvalwater en toilettank) zijn binnen in de caravan gemonteerd, verwarmd, zodat de inhoud niet zal bevriezen. Kortom, na een dagje skiën loopt u op de sokken door een heerlijk comfortabele warme caravan, terwijl de buurman zijn waterslangen aan het ontdooien is…