Eriba Nova Light

eriba nova light

Hoeveel vakantiecomfort kan een caravan uit de compacte klasse bieden? De Eriba Nova Light geeft hierop een volledig nieuw antwoord. Bij een opbouwlengte van rond de vijf meter kunnen er gemakkelijk tot vier mensen in verblijven – met veel bewegingsvrijheid en het hoogwaardige en kwaliteitsniveau van een Eriba Nova.

Van buiten compact, van binnen comfortabel, zo presenteert het nieuw ontwikkelde model de Eriba Nova Light zich. Zijn grote, hoogwaardige bedden en de eenvoudig om te bouwen zitgroepen bieden zowel de hoogste zit- en slaapcomfort. Daarnaast zorgen deze ook veel bergruimte in de onderbouw. En niet te vergeten: het woongedeelte creëert met zijn stahoogte van 1,98 meter veel hoofdvrijheid.

De indelingen enthousiasmeren door hun omvangrijke binnenuitrusting. Bijzonder licht en wendbaar is de Eriba Nova Light dankzij zijn compacte afmetingen. Met een totale lengte tussen de 6,00 en 6,50 meter en een breedte vanaf 2,17 meter laat deze uitgesproken reiscaravan zich net zo makkelijk met de hand als met de auto bewegen. Dankzij zijn lage leeggewicht kan hij door iedere auto met een toelaatbaar aanhangergewicht vanaf 1.200 kg getrokken worden.

Betrouwbare en beproefde Eriba techniek

Het geheim van de stabiliteit, dichtheid en warmte isolering van de Eriba Nova Light is het wereldwijde unieke PUAL opbouwsysteem. Dak en wanden worden gevormd door de robuuste aluminium buitenhuid.  Dan de ademende binnenbeplating. Daartussen zit een lichte, maar zeer stabiele kern van polyurethaanschuim. Deze drie lagen zijn volledig en zonder koudebrug met elkaar verbonden, dit geldt ook voor alle dak- en wandverbindingen.

Veiligheid op ieder niveau. Of het op de weg is of op een campingplaats, met de Eriba Nova Light heeft u altijd alles onder controle. Daarvoor zorgt zijn omvangrijke veiligheidsuitrusting en de doordachte voertuigtechniek. Dus met zekerheid kunt u van de reis naar uw vakantiebestemming ontspannen genieten.

Enkele technische pluspunten van de Eriba Nova Light: De aërodynamische carrosserievorm van alle Eriba-caravans vermindert de luchtweerstand en dus het brandstofverbruik. En de doorlopende 30 millimeter dikke PUAL-constructie van het dak en de zijwanden zorgt voor absolute dichtheid zonder koudebruggen, dus warm in de winter en koel in de zomer! Daarnaast zorgt de extra lange V-dissel van het AL-KO-chassis en zijn schuine stuuras met onafhankelijke wielophanging voor optimale volgeigenschappen en een hoge stabiliteit. Bijkomend voordeel van de lange dissel: voldoende plaats voor een fietsendrager!

Indelingen:

De Eriba Nova Light is in 5 indelingen leverbaar: zitgroep met dwarsbed (NL 425), zitgroep met frans bed (NL 465) of met lengte bedden (NL 442 en 470). Nieuw voor dit seizoen is de NL515 met stapelbedden waardoor maar liefst voor 6 personen slaapplaats mogelijk is.

 Klik hier voor meer informatie over de Nova Light…