Sprite Caravans

Sprite Caravans – Spirit of Adventure

Sprite caravans zijn afkomstig uit de fabrieken van Engeland’s grootste producent van toercaravans: Swift Group Ltd. In de 47 hectare grote productiefaciliteit van Swift, gevestigd in het Engelse Hull (Cottingham). Hier worden jaarlijks meer dan 10.000 caravans vervaardigd onder de merknamen Swift, Sprite, Autocruise en Escape. De filosofie van de Swift Group is het produceren van hooggekwalificeerde caravans. Door het gebruik van de beste materialen en modernste productiemethoden zorgt Sprite voor probleemloos kamperen. Bij de productie van Sprite caravans staat veiligheid voorop. Alle Sprite modellen voldoen dan ook aan de strenge Europese veiligheidsnormen. De Sprite caravans worden uitvoerig getest alvorens ze in productie worden genomen. Een Sprite caravan is een moderne, maar tijdloze verschijning, die door de jaren heen zijn waarde onmiskenbaar aantoont en ook behoudt. Een hele geruststelling bij uw beslissing.

Smart++ opbouwtechniek

Niet alleen de buitenzijde van de caravan, maar ook de binnenzijde van het front, dak, achterzijde en zijwanden zijn voorzien van een polyester laag.  De vloerconstructie heeft aan de onderzijde een polyester buitenlaag. Die zorgt voor een uitstekende bescherming tegen steenslag en vochtinwerking.

De nieuwe sterke sandwichconstructie heeft aan de binnenzijde – in plaats van hout – alleen nog ‘Pure’. Dat is een taai en hard, op polyurethaan gebaseerd product, dat volledig waterdicht is. Deze constructie voorkomt de overdracht van vocht van de buitenzijde naar binnenkant van de constructie. Daardoor is de caravan zeer goed bestand tegen vochtinwerking.

Alle bevestigingen, inclusief ramen en deuren worden geschroefd in het ‘Pure’ frame. Dat frame wordt per bevestiging aangepast in dikte om aan de vereiste sterkte te voldoen. Doordat het ‘Pure’ materiaal lichter is dan hout, is het mogelijk een gewichtsbesparing te bereiken van 10 tot 14 kg. Maar wel zonder verlies van sterkte in de wand! Het ‘Pure’ materiaal is volkomen ondoordringbaar voor water en heeft geen aders. Hetgeen betekent dat er geen water door kan dringen van de buitenbeplating tot de binnenste wandplaat. Alles, met inbegrip van de isolerende HD polystyreen vloer, is CNC (computer numeriek bestuurd) gesneden om een maatvoering met hoge nauwkeurigheid te leveren.

Duvalay

Het slaapcomfort in een Sprite is buitengewoon, want met de Duvalay Duvalite matrassen op de vaste bedden is een innovatie toegepast met lichtgewicht geheugen fibertechnologie. De matras bestaat uit hypo allergeen comfortabel traagschuim. Ten eerste geeft dat een superieure harmonie in temperatuur, drukverlaging en is duurzaam en veerkrachtig. Daarnaast is de matras bestand tegen huisstofmijt en is 100% recyclebaar. Het ultralichte gewicht draagt ook nog eens bij tot een aanzienlijke gewichtsbesparing.

Programma 2022

Het Sprite programma voor het seizoen 2022 bestaat uit 4 series: