Gaskeuring G607

Zoals u misschien al heeft ondervonden wordt er in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op de camping soms naar een G607 gasinstallatie goedkeuring gevraagd. Deze certificering wordt uitgereikt door het “Deutscher Verband Flussiggas”. Heeft u deze in Duitsland verplichte goedkeuring niet dan kan er een standplaats op de camping geweigerd worden. De goedkeuring houdt in dat de gasinstallatie moet worden gekeurd volgens de G607 norm en dat er een logboek met een om de 2 jaar vernieuwde goedkeuringssticker aanwezig moet zijn. Dit is een zeer uitgebreide keuring en er wordt streng op gecontroleerd. Het heeft te maken met wettelijke aansprakelijkheid van de campingbeheerder i.v.m. calamiteiten. Ontstaat er een gas gerelateerde calamiteit en er is aantoonbaar geen goedkeuring aanwezig dan heeft de campingbeheerder een probleem.

De keuring kan samen met de onderhoudsbeurt uitgevoerd worden en neemt vooral de eerste keer als er een nieuw logboek aangemaakt moet worden enige tijd in beslag. Na de controle ontvangt u een goedkeuringssticker en een aantekening in het logboek dat alles gecontroleerd is. Deze goedkeuring is 2 jaar geldig.

Voor het uitvoeren van de G607 keuring zijn we gecertificeerd door DVFG (Deutscher Verband Flussiggas. Klik hier voor meer informatie over DVFG.

  • G607
  • G607