Solifer caravans

Solifer caravans

Kijk toch eens wat een prachtige Solifer caravan! Een vol polyester front met geintegreerd voorraam en een omhoog scharnierende disselbakklep. Rond gevormde hoeklijsten in wit aluminium. En een robuuste achterkant met stoere verlichtingspartijen links en rechts.

Solifer produceert reeds 50 jaar lang technisch geavanceerde caravans met een modern ontwerp. Solifer is befaamd als de perfecte caravan in de meest veeleisende weersomstandigheden en biedt u 7 jaar garantie op waterdichtheid. De Finse afkomst van de Solifer staat garant voor probleemloos kamperen in zomer en winter. Uiteraard voorzien van Alde 3010 centrale verwarming, vloerverwarming met vloeistofcirculatie en boiler; alles te gebruiken op gas en electra.

Solifer caravans zijn standaard uitgerust met een grote koelkast met uitneembaar vriesvak, afzuigkap, serviceluik, skiluik onder de rondzitgroep, afneembare vaste opstap en een gaslekindicator. Perfecte isolatie, luchtcirculatie (o.m. door optilbare bankkasten) en ventilatie (o.m. speciale luikjes naast de ramen) zorgen voor een aangenaam klimaat in uw caravan. Uiteraard voorzien van een groot panoramadakluik, combihorren voor alle openslaande ramen en een plissé-hordeur.

Ook standaard zijn de lm-velgen, reservewiel met houder onder de caravan, WS-3000 stabilisatorkoppeling, vaste vers- en afvalwatertank met niveaumeter, dubbel din- radio/mp-3/cd-speler met luidsprekers, voortentstopcontact met 12V/230V/TV, accu met oplaadsysteem, aardlekschakelaar en gaslektester.

Zeer comfortabele zitgroepen in de Solifer modellen. In het interieur herkent u het welbekende Scandinavische design. De slaapkamers zijn uitgerust met heerlijke dikke binnenveringsmatrassen met onderdek en sprei.

Scandinavisch design en comfort

Ongekend Scandinavisch design, strak maar toch sfeervol, met echt meubelwerk waarvan het vakmanschap afstraalt. De Finlandia-modellen zijn uitgerust met een superpraktisch keukenblok, met grote diepe uittrekladen. Voldoende afzetruimte voor koffiezetter ed. Standaard met 4-pits kooktoestel, als optie leverbaar met magnetron of oven. Een caravan die is ontworpen om ook echt te gebruiken!

Alle Solifer caravan modellen zijn voorzien van de Alde Compact 3010 vloeistofverwarming. Dat houdt in dat rondom de caravan langs de wanden van de caravan convectoren zijn gemonteerd, waar door heen de koelvloeistof stroomt. De Alde ketel kan deze vloeistof verwarmen met de gasbrander, of met het 230V element (instelbaar op 1,2 of 3 kW). Geintegreerd in dit systeem is de warm water boiler, en vloeistofvloerverwarming. Dit alles is instelbaar op het digitale bedieningspaneel, dat o.a. ook de buitentemperatuur aangeeft. Vloeistofverwarming is speciaal voor de “echte” wintersport, met temperaturen tot minus 40 zoals in Scandinavië iedere winter voorkomen! Betere luchtcirculatie, minder condensvorming, ook niet in de “moeilijke hoekjes”, geen gedwongen luchtverplaatsing zoals bij een Truma kachel maar een aangenamere stralingswarmte. En u stookt nog zuiniger ook…!

Kenmerkend zijn de uitzonderlijke goede rijeigenschappen door de lange trekdissel, de BPW staalgeveerde torsie-as en het aerondynamische ontwerp met een extreem lage CW-waarde. Door de volledige sandwich bouwwijze zijn de caravans relatief licht in gewicht!

De volgende echte Zweedse Solifer caravan modellen zijn nog uit voorraad leverbaar: Solifer Zenit 630

Samenwerking met Erwin Hymer Groep:

In modeljaar 2015 heeft de fabriek in Zweden ervoor gekozen om de productie van de Solifer uit te besteden aan de Erwin Hymer Groep. Bij deze samenwerking is afgesproken dat de modellen onder de merknaam Solifer alleen in Scandinavië verkocht mogen worden, en op het vaste land van Europa worden dezelfde caravans onder de naam LMC/Eriba verkocht. In 2015 bestond het programma uit drie series. In 2016 werd alleen nog in Noorwegen de “Nordica” aangeboden.


Martens Caravans wenst u een fijne vakantie!